Sunday, October 25, 2009

OFFLINE

aku malas update benda nih! aku akan update bila sampai masanya. tata

Thursday, September 3, 2009

my life. my music.

joe satriani - always with me always with you..siapa ckp gitar lektrik=lagu ganas? ataupun joe satriani=lagu berat2? haha..ni lagu dia yg paling layan..lagu ni da lama..tapi aku bekenalan dgn lagu ni masa d matrik..masa tu ada la member ni, nama dia Christian..mmg otai gitar la..dia goreng lagu ni smpai abis guna gitar kayu ja..fuhhh...mmg bedarah hidung..aku?smpai skrg masi x pndai main lagu ni..hehe





ni pulak cobus potgieter..single drummer yg tidak bermain untuk mana2 band..asal south africa..aku pun x pasti apa kerja dia..hoho..lagu ni dia rakam seminggu selepas kematian micheal jackson..kononnya as tribute to micheal jackson la...aku mmg berminat sangat dgn budak ni..tgn dia lembut mcm sotong kalo main drum..padahal main drum tangan kena kuat (kononnya)..apa2pun, layan..huhu






ni lagi 1, the best of the best from cobus potgieter..check out part yg paling last...fuhhhhh.....hehehehe..layan...


Thursday, August 27, 2009

al-kisah pak meon dan mak bedah


cerita ini hanya la rekaan semata2..tiada kaitan dgn yang hidup mahupun yg telah meninggal dunia..

(mengandungi unsur 18sx..tidak sesuai untuk bacaan budak ingusan)


pada suatu mlm, ketika pak meon dan mak bedah hendak melabuhkan tirai mlm mereka, tiba2 pak meon bersuara..

"mak nye...oo mak nye..ayuh la kita ke bulan mlm ni..sudah seminggu kita x ke bulan..abg ingin sgt ke bulan mlm ni"

"baiklah" jwp mak bedah.. "tapi harus diperiksa dahulu anak kita c jebon tu..mana tau dia belum tidur" smbung mak bedah lagi yg merisaukan anak mereka nampak aktiviti mereka kerna bilik mereka tidak berpintu..

pak meon pun jerit "jebooooooonnnn...oo jeboooonnn"

"ya pak" jwp jebon

"pegi tidur skrg..bsok mau pg skolah lagi"

"alaa..awal lagi ni pak..mo tgk csi lagi kejap lagi" jwp jebon lagi

lalu pak meon pun panas, mengencang dan keluar lalu satu penampar dilepaskan ke arah jebon yg baru berusia 8 tahun..pastu jebon pun tidur..dan pak meon dan mak bedah pun melayarkan bahtera mereka di mlm yg indah itu..

keesokan paginya, cikgu minah tanya kan jebon yg bengkak mata itu..jebon pun cerita la segalanya kepada cikgu minah. lalu cikgu minah kata "mlm ni kalo bapak pgil lagi, jgn jawap..buat bodoh ja"..

so mlm nya..sekali lagi pak meon cuba mengayat mak bedah..."mak nye..mlm ni kita ke hawaii...mau?"

mak bedah pun dgn gediknya menjawap "ayuh..tp abg cek la dulu jebon tu dah tido ka blum.."

"jebooooooooonnnnnnn" jerit pak meon.."oooooo jeboooooooooonnnn"...*senyap*..."okeh! line clear" kata pak meon...

mereka pun memulakan aktiviti memanaskan badan mereka..jebon hanya mnyenyapkan diri..smbil mndengar2 apa yg dibisikkan oleh kedua org tuanya..hoho..lalu ketika hampir sampai klimaks..kata pak meon..

"syg..abg nak keluar dah ni.."

"syg pun sama.." kata mak bedah

"kta keluar sama2 ya.." kata pak meon

"baiklah" tersenyum mak bedah

"cepat syg..kita keluar ke hawaii skrg!!" jerit pak meon dgn peluhnya menitik2

"yeahhhh i'm coming!! hawaii here i come...!!" jerit mak bedah dengan sekuat hati..

dengan tidak semena2..."pak! mak! jebon pun mau ikut p hawaii!!!"


esoknya, sekali lagi jebon ke skolah dgn bengkak2.



moral: tutup la pintu sebelum ke hawaii



juliet n romeo bercuti di hawaii

Sunday, August 23, 2009

the dAy bef0re Ramadhan [August 21, 2009]

the day b4 ramadhan..hoho pa lagi..mamam puas2..jln2 puas2..kununnya lepas ni sebulan aku x mkn, padahal puasa siang ja pun..hoho..

location: 1borneo
time: 2.30pm
members: awenks, ayang, pija and tica

hohoho..buring2 masa ni..ngam2 plak tica ni ajak aku kuar ngn bdk yg dua tu..aku on ja la..teda buat apa2 jgk d ruma kan..hehe..tapi gilak2 la kuar ngn dorg ni..tau2 ja la dorg ni pmpuan..huhu..p tinguk dua movie straight (1st movie aku tidur sbb ngntuk + buring..hahaha) den p mamam d new york, mkn western gitu. huhu. trus ptang2 ckit p mamam lg d alamesra,,ayoyo gumuk..pastu blk la kami ni..



hoho




makanan d new york..ui gemuk gemuk



ditumbuk c ayang..pija ditengah2 mangsa keadaan..(still at new york)




b4 masuk p tgk movie..begayak semua




di luar cinema..aku dipaksa. sila jgn salah paham gmbar ni




dia mmg gini..tica




aaaaaaaaaaaaaaaaaaa




di alamesra..wantan ka apa ni aku mkn..lupa.huhu




from left: tica, pija, ayang, putut


pas blk tu, (smpai umah jam 9.30pm gtu) stay2 jap..mandi2..jln lg kuar ngn kazen n member..p karokae n stay patah (lepak2)..jam 3 lebih baru blk ruma..haha mati kepenatan..blk umah sahur..,,n then bermula la puasa 1st di bulan ramadhan yg mulia..yg membawa seribu erti..hehe..daaaaaaaaaa~~

Tuesday, August 18, 2009

oUtiNg with tiCa, dEnis and d0n0 (^o^)...hohohoho [18 August 2009]

date: 18 august 2009
time: 2.30pm (lebi kurang la)
place: 1borneo
description: hoho

hehe sot ko ni wang! huhu ok2 cool down. baiklah. 18ogos, selasa, jam 12.45pm..berbunyi talipon ku berdering2..lalu berkata lah makhluk ini.."wang!!! aku d luar ruma ko suda!! cepat la kuar!!"(ada ubah dialog ckit utk mengikut kesesuaian penonton) lalu ku jenguk ke luar ruma, ahuhuhu c tica smpai suda!! cis cis.. "mak! jln dulu aku ah..babaiiii muah2"..hehe..

sanggup ba c tica ambik aku dr jauh ni, sbb aku xda transport..wuuwuu itu la demi persahabatan namanya..hoho kunun la c tikong tu, padahal keburingan tanam anggur d ruma..wakwakwakwak...jadi kami pun meluncur trus p ambik c denis, p ambik adik c tica dr skul n den antar p ruma, n den baru la ambik CEGU DONORICH..hoho. settle semua, kami pun meluncur lagi trus p saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaana 1b aka ob aka obor aka 1 borneo... hehe


yai...geng2 buntal ni semua



yg bener, mmg lama udah gue gak jumpa ama dorg ni..c tica plg last bila ah..mgkin 2006 or 2007..huhu.. c dono? pas spm trus hilang..c denis pun aku rasa sma la...2005 mgkin plg last..denis ni p rusia kunuk bljar sna..dono ambil pndidikan d maktab gaya saaana..c tica? satu2nya yg grad awal td kerja skrg jd driver kami..hohoho kasiaaaaaaannnn....


me wif tica..hoho


gay couple of the year 2008! denis n dono..haha kiddin'



jadi dorg ni pun (kami la ekceli) pegi la sana 1b bjalan2..teda buat apa2 pun d sana..p mamam piza (malar suda aku mkn piza ni gilak) pastu p nonton wyg..hoho crta hantu yg seram2 sjuk tp ending mcm *#^^$*!! hehe kin panas..ending teda2 ba..tajuk dia the screen on cham apa tu ah lupa suda..so kepada yg blum tingu, sila jgn tgk wyg tu. rugi jak. c dono la bilang best, padahal x best pun..kurg ajar tul! huhuhouhouho xpa2 yg pnting njoy..



b4 p tinguk wyg..hehe



hehe disebabkan kesuntukan masa, (sbb c tica ni kena antar adik dia p tuisyen lg sana ptagas..adehhh..) jadi kami pun mengundurkan diri dr 1borneo ni..sob..sob....sesungguhnya kenangan beberapa jam lalu memberi seribu erti dlm hidup ini..uwaaaaaa....!!!! sot ko wang! jadi kami pun berangkat la pulang...setelah beberapa jam bersama..hehe..mgkin jumaat ni akan kuar lagi. mgkin la..harap2 ada ahli baru lagi! hehe..sekian saja buat waktu ini. lain kali aku muncul lagi dgn album terbaru..hoho (p/s: stick tama limited edition kaler hitam dlm genggaman aku suda..yess yess) ok choww....tadaaaaaaaa~


kami yang hebat..hhohoho dr kiri: aku,tica,denis, dono

Friday, August 14, 2009

1st day holiday~!! yuhuuuuuu [August 14, 2009]




yeah yeah its me again! hoho..hari ini dalam sejarah..aku baliK kk setelah 8bulan di perantauan!!! hoho..miss kk so much..huhu. walaupun cuti kali ni seminggu ja, tp aku akan cuba hargainya dgn membahagi masa secara adil dan saksama kepada peminat2 yg menunggu! hoho sungguh perasan c putut ni.



jamming tadi..huhu..mana aku?


so straight to the point! sampai kk td jam 9.30am..n then huha huha smpai jam 9.30pm, aku pun kuar (kutu rayap malam)..hoho..bkn p mana2 pun, p jumpa kajen2 yg terCHENTA!! heeee~ rindu dorg..lama x jumpa ni..so aku pun p la bJALAn2 sma dorg apis n juan (my kazen) and ada lg 1 org yg kwn c juan (aku pun x tau nama dia, kita assume nama dia c joe la)..


c joe..sorry la aku x tau nma ko..hehe



keTIDAK-BERJUMPAan yg begitu lama sungguh membangkitkan nafsu bercerita tanpa henti..hoho biasa la kan.tp aktiviti yg kami buat td, setelah laaamaaaaaaaaaaa betul kami x buat, that is jamming..hoho lama ni suda x jamm sma durg ni. plg last i think bln 6 last year mgkin..huhu kalo x pun bkn 12 last year..lupa la suda (yg pnting masa tu aku cuti d kk)..hehe





muka kena candid..sungguh low profile sbb men drum jak..hehe



apis..tukar2 dgn joe men bass n 2nd gitar...hoho




c juan menggoreng gitar smpai hangus..adedehh


so utk melepaskan geram, kami pun jamming la sampai puas hati..walaupun smpai tengah mlm suda jam 12 ni..kena marah lg aku sbb lmbat blk (not my parent, dorg boring suda marah aku yg degil ni)..adedehhh siapa la tu yg marah? rahsia..hoho *blush*...erm...so lepas jamming, c juan ni blk la sma c joe tu..dia mo antar c joe dulu kunun..tinggal la aku sma c apis p lepak2 bcerita pasal bnda 8 bulan yg kami x penah cerita lagi. hoho terUbat jgk ckit2 rindu sma kajen2 ni..

so next, turn member2 lama aku pulak! hoho wait n c la yeah. harap2 dpt jumpa dorg ramai2..heeee~



Sunday, August 9, 2009

hip Hip Hoo0oRaayyyyy~!!!!





hohohoooo~!!!! chelsEa get its first cup for 2009/10 seasons!! congrats..hoho..jam 10pm, 9ogos 2009..satu perlawanan antara gergasi England, Chelsea dan Manchester United berlangsung untuk merebut community shield cup..huhu aku ni pun cam biasa la kan..p la mamak utk men0nton pasukan kegemaran ku itu..(chelsea ya, bukan man u)..hoho..dgn berharap chelsea akan menang..hehe nasib baik chelsea menang~!! yeah 90minit seri terikat 2-2..tp chelsea menang dgn 4-1 menerusi sepakan penalti..hoho

ada apa dgn chelsea? kenapa aku minat chelsea? kenapa aku gila2 dgn chelsea? kenapa aku sgt meminati chelsea? huhu..pnjg kisahnya..aku ni bukan mcm sesetengah manusia di muka bumi ni..sokong team sbb team tu kuat..sbb menang..pekara ni byk tejadi sma fans man u la..lagi 1 golongan, pmpuan yg xtau apa2 pasal bola..dulu sokong man u sbb ada beckham, pastu beckham brambus, ada ronaldo..skrg ni? ntah la sepa..marcheda mungkin..hahaha

so back to my story, masa aku darjah 6 dulu, aku kena pilih jd wakil skolah main bola..(skola rendah ja la) hahaha!! so coach ckp dgn aku, "awang, bsk p training pkai jersi ya"..aku pun ikut arahan..jd mlm tu aku p la cari jersi sma beliau aku..hoohohoo..masa mo beli tu, ada dua jersi yg best..chelsea ngn arsenal..seriously masa tu aku xtau apa2 pasal team bola ni..i was very very close to buy arsenal tu..tp mama aku ckp "ish jgn la beli kaler merah tu..sbb seluarnya putih, cepat kutur!!!!!" hoho..so kamu tau la kan apa yg akan jadi?aku pun beli la jersi chelsea..sejak aritu la aku jd fans chelsea..hoho (masa tu zaman gianfranco de zola) mmg hebat..hehe

so utk musim ni, aku harap chelsea boleh buat yg lagi baik la dr musim2 lepas..tp kalo x dpt, apa bole buat la kan...bukan rezeki org bilang..heeee~btw lupa mo ckp, skrg ni player favourite aku c frank lampard..hoho..harap dia trus kekal d chelsea la smpai bila2 kan..hehe..daaaa~

kegiLaan TerhAdap mUsic


hohoho...lets talk about music!! yessssss..music! everybody love music..hoho..okeh..perjalanan hidup aku dlm bidang seni (kononnya la) bermula dr aku berUMUR 9 tahun..hoho..seingat aku, masa tu aku darjah 3, abg cie (abg aku no 2) baru form 3..masa tu dia baru beli gitar baru..huhu gitar kapok tuuuuu..huehuehue..so start dr hari itu, dia ajar aku main gitar..dr kecik lagi, aku didedahkan dgn music2 seperti metallica, helloween, gamma ray, iron maiden dan seumpama itu la..(i mean ini utk main gtar la)..so aku bljar dan terus blajar..smpai aku tingkatan 4..masuk mrsm..hoho masa tu bangga, sbb senior2 kagum tgk aku main (hoho blagak ckit)

next, aku masuk matrix..smpai matrix, aku langsung x dpt bsuara..sbb ada byk lg org yg lagi hebat dr aku..jauh lagi hebat..so dr sana la aku blajar main lagi..org bilang, take it to the next level..hoho..so di sana aku blajar beberapa teknik2 baru utk mengguring2 gitar..apa bnda sweeping tu semua la...harmonic scale la..ntah apa2..huhu

pastu, aku masuk kuittho a.k.a uthm..d cni aku jd hebat blk d kalangan member2, walaupun ramai lagi yg jauh lg hebat di course lain..hahaha tembirangnya ko ni wang. aku jumpa c arun, jerome, marvin n poji...kami pun buat la band..1st time aku masuk battle of the band (BOTB), dpt JUARA~!!!!!!!!!!!!! uwaaaaaaahhhhhh!!!! masa aku celebrate kemenangan tu, ckit lagi aku dilanggar motor..hampir2 terjadi kisah "battle, win and die"....hahaha palis2..awal masi ni..huhu..

tapi walaupun gitu..aku sedih jgk sebenarnya..sbb ilmu aku langsung x bekembang lepas tu..xda org hebat mo ajar aku..sob...sob....tp xpa, aku masi boleh menghiburkan hati sesiapa yg mo dgr..haha..

tp skrg, aku ada bekenalan dgn satu org lelaki ni (aku bukan gay) wakawkawkawkakwakw..!!! nama dia cobus potgieter berasal dari south africa..dia main drummmm...peeeeeerrggghhhhh~!!!! tangan lembut mcm sotong!! creativity, consistency, speedicity, datuk siti, dan mcm2 siti lagi..mmg dia dilahirkan utk main drum..so skrg, aku sgt berminat utk meningkatkan skill drum aku pulak..hohoo..sem ni harap2 dpt main drum utk line up terbaru aku..dr kumpulan eye-ris gabung dgn aku n harun (jerome n marvin praktikal..sungguh leceh)..hoho so, goodluck to me~!! kwakwakwakwka!!!
video